Stalno predstavništvo pri EU Bruselj /

Dobrodošli na spletnih straneh Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri Evropski uniji!

Stalno predstavništvo Republike Slovenije v Bruslju predstavlja in zastopa interese države pri Evropski uniji. Prav zato smo državna uprava v malem in naši diplomati, ki so strokovnjaki za svoja področja, prihajajo z različnih ministrstev in vladnih služb. V Bruslju so naši sogovorniki predstavniki preostalih 27 držav članic EU, s katerimi skupaj sestavljamo Svet EU. Prav tako imamo dnevne stike s predstavniki Evropske komisije in Evropskega parlamenta.

Naš vsekakor največji projekt doslej je bilo prvo predsedovanje Slovenije Evropski uniji, natančneje Svetu EU, v prvi polovici leta 2008. Na Stalnem predstavništvu smo takrat vse sile posvetili izpolnjevanju ambicioznih in pomembnih prednostnih nalog. Več informacij o predsedovanju je še vedno na voljo na spletni strani predsedstva, www.eu2008.si. Seveda naše delo, to je zastopanje Slovenije v EU, z enako zagnanostjo, ne glede na velikost izzivov, opravljamo še naprej.

Novice

04.12.2015

Na zasedanju ministrov EU sprejeli sklepe za uvedbo integrativnega in komplementarnega pristopa v boju proti terorizmu in nasilnemu ekstremizmu na ZB, ki so nastali na osnovi slovenske iniciative, in dosegli dogovor o evropskem PNR

Ministrica mag. Vesna Györkös Žnidar se je danes, 4. decembra 2015, v Bruslju udeležila zasedanja Sveta ministrov EU za pravosodje in notranje zadeve.


03.12.2015

Minister Klemenčič se je udeležil zasedanja Sveta v sestavi ministrov za pravosodje

Na dnevnem redu Sveta ministrov sta bila med drugim dva predloga uredb, ki urejata pristojnost, pravo, ki se uporablja ter priznavanje in izvrševanje sodnih odločb na področju premoženjskopravnih razmerij med zakoncema ter med...


01.12.2015

Zasedanje Sveta EU za konkurenčnost o raziskavah in inovacijah

Danes, 1. decembra, je v Bruslju potekalo zasedanje Sveta EU za konkurenčnost, ki se ga je udeležil državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport dr. Tomaž Boh.


30.11.2015

Minister Zdravko Počivalšek na Svetu za konkurenčnost

Danes se je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek udeležil zasedanja Sveta za konkurenčnost. Na dnevnem redu so bile točke s področij industrije in notranjega trga.


29.11.2015

Premier dr. Cerar: Vrh med EU in Turčijo pomemben korak k učinkovitejšemu obvladovanju migracijske krize v Evropi

Predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar se je danes v Bruslju udeležil zasedanja voditeljev držav oziroma vlad držav članic EU in Turčije, ki je bilo namenjeno krepitvi odnosov EU s Turčijo s poudarkom na ukrepih za učinkovitejše...


Prikaz rezultatov 51 do 55 od 506

Stalno predstavništvo RS pri EU (SPBR)

Rue du Commerce 44
1000 Bruselj

T: (+) 32 2 213 6300
F: (+) 32 2 213 6301
E: slomission.eu(at)gov.si 

Twitter MZZRS