Stalno predstavništvo pri EU Bruselj /Novice /
04.12.2015

Na zasedanju ministrov EU sprejeli sklepe za uvedbo integrativnega in komplementarnega pristopa v boju proti terorizmu in nasilnemu ekstremizmu na ZB, ki so nastali na osnovi slovenske iniciative, in dosegli dogovor o evropskem PNR

Ministrica mag. Vesna Györkös Žnidar se je danes, 4. decembra 2015, v Bruslju udeležila zasedanja Sveta ministrov EU za pravosodje in notranje zadeve.


03.12.2015

Minister Klemenčič se je udeležil zasedanja Sveta v sestavi ministrov za pravosodje

Na dnevnem redu Sveta ministrov sta bila med drugim dva predloga uredb, ki urejata pristojnost, pravo, ki se uporablja ter priznavanje in izvrševanje sodnih odločb na področju premoženjskopravnih razmerij med zakoncema ter med...


01.12.2015

Zasedanje Sveta EU za konkurenčnost o raziskavah in inovacijah

Danes, 1. decembra, je v Bruslju potekalo zasedanje Sveta EU za konkurenčnost, ki se ga je udeležil državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport dr. Tomaž Boh.


30.11.2015

Minister Zdravko Počivalšek na Svetu za konkurenčnost

Danes se je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek udeležil zasedanja Sveta za konkurenčnost. Na dnevnem redu so bile točke s področij industrije in notranjega trga.


29.11.2015

Premier dr. Cerar: Vrh med EU in Turčijo pomemben korak k učinkovitejšemu obvladovanju migracijske krize v Evropi

Predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar se je danes v Bruslju udeležil zasedanja voditeljev držav oziroma vlad držav članic EU in Turčije, ki je bilo namenjeno krepitvi odnosov EU s Turčijo s poudarkom na ukrepih za učinkovitejše...


27.11.2015

Zasedanje Sveta za zunanje zadeve v formatu trgovinskih ministrov

Minister Zdravko Počivalšek se je v Bruslju udeležil zasedanja Sveta za zunanje zadeve v formatu trgovinskih ministrov.


26.11.2015

Minister Gašperšič danes na zasedanju Sveta TTE - energija

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič se je danes udeležil zasedanja Sveta Evropske unije za promet, telekomunikacije in energijo, ki je obravnaval točke s področja energije.


24.11.2015

Ministrica Bizjak Mlakar: »Medkulturni dialog je eden izmed pravih evropskih odgovorov na izziv priseljenstva«

Ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar se je danes, 24. novembra 2015 udeležila Sveta EU za izobraževanje, mladino, kulturo in šport za področji kulture in avdiovizualnih zadev.


23.11.2015

Migracijska kriza in integracijska politika na zasedanju Sveta EU za izobraževanje, mladino, kulturo in šport

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič se je danes v Bruslju udeležila zasedanja Sveta EU za izobraževanje, mladino, kulturo in šport.


23.11.2015

Slovenija bo po oceni EK v letu 2016 izšla iz postopka presežnega primanjkljaja

Na današnjem zasedanju evroskupine, ki se ga udeležuje tudi minister za finance, dr. Dušan Mramor, bodo obravnavane ocene osnutkov proračunskih načrtov držav članic EU za prihodnje leto.


Prikaz rezultatov 51 do 60 od 506