Stalno predstavništvo pri EU Bruselj /Novice /
13.12.2017  

Premier dr. Cerar osrednji govorec na novoletnem sprejemu SPBR za Slovence, zaposlene v institucijah EU

Stalno predstavništvo Republike Slovenije pri EU je tudi letos priredilo novoletni sprejem za Slovence, zaposlene v institucijah EU. Tokrat je po kratkih uvodnih mislih in oceni stalnega predstavnika Republike Slovenije pri EU Janeza Lenarčiča o delu in ugledu Slovenije v evropskih institucijah udeležence nagovoril predsednik Vlade Republike Slovenije Dr. Miro Cerar. Vsem Slovenkam in Slovencem, ki dnevno tako ali drugače zastopajo interese naše države tukaj v Bruslju ali v Luksemburgu, je izrazil iskreno zahvalo za njihova prizadevanja v dobro Slovenije in Evropske unije, naše skupne prihodnosti, kot je dejal.

Ob tem je premier spomnil na pozitivne trende, ki jih zadnjih nekaj let znova beleži slovensko gospodarstvo ter odločenost vlade za nadaljnjo krepitev blagostanja Slovencev ter mednarodnega ugleda države. Pri tem je ključnega strateškega pomena prav članstvo v EU, je poudaril.

Prav tako je ponovil svoje prepričanje, da je EU predvsem skupnost vrednost, v okviru katerih moramo skupaj iskati najboljše načine za povezanost in stabilnost EU. Slovenija je k temu zavezana, je dejal ter pozval k nadaljnjemu še bolj samozavestnemu in odgovornemu udejstvovanju pri izgradnji bodoče Unije. Povsem jasno je še opozoril, da pri iskanju pametnih kompromisov ne odstopamo od temeljnih vrednot in načel, na katerih temelji EU. Zlasti ko gre za spoštovanje pravne države, saj teptanje vladavine prava – najpomembnejšega orodja malih držav – vodi v nezaupanje in, jasno, škodi demokraciji, je sklenil.

Obenem je vsem zaželel mirne praznike in srečno novo leto.

 

Foto: Tamino Petelinšek, STA

Foto: Tamino Petelinšek, STA

Foto: Tamino Petelinšek, STA

Foto: SPBR