Stalno predstavništvo pri EU Bruselj /Novice /
21.06.2017  

Premier dr. Cerar na sprejemu ob dnevu državnosti RS v Bruslju: Slovenija se je v 26 letih izkazala kot odgovorna in zanesljiva partnerica mednarodne skupnosti

Veleposlaniki oziroma stalni predstavniki slovenskih predstavništev v Bruslju - Janez Lenarčič, vodja Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri EU, Jelko Kacin, vodja Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri NATO, in Matjaž Šinovec, vodja Veleposlaništva Republike Slovenije v Belgiji - so priredili osrednji sprejem pred dnevom državnosti Slovenije v letu 2017. Osrednji gost letošnjega sprejema je bil predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar.

Kot je poudaril slovenski premier, EU ni le unija skupnih interesov, temveč predvsem unija skupnih vrednot, ter pozval k sodelovanju za nov zagon EU v dobro naših državljanov, predvsem pa za mlade. Prav tako je izpostavil, da je Slovenija ponosna članica EU in zveze NATO, ki bo še naprej solidarna ter si bo s sodelovanjem prizadevala za našo skupno prihodnost.

Posebej ponosni smo lahko na dejstvo, je ocenil premier, da se je Slovenija v 26 letih izkazala kot odgovorna in zanesljiva partnerica mednarodne skupnosti, ki zagovarja vladavino prava in pomen institucij kot temelj mednarodne stabilnosti.

Ob koncu se je še zahvalil vsem Slovenkam in Slovencem, ki dnevno in vztrajno zastopajo slovenske interese oziroma delujejo v evropskih institucijah v Bruslju in Luksemburgu v dobro Slovenije in Evrope.

Vsem Slovenkam in Slovencem želimo iskrene čestitke ob dnevu državnosti! Srečno, Slovenija!

Celoten nagovor premierja dr. Cerarja je na voljo na naslednji povezavi: https://www.facebook.com/notes/permanent-representation-of-the-republic-of-slovenia-to-the-eu/address-by-the-prime-minister-of-slovenia-miro-cerar-on-the-occasion-of-the-stat/1419588924820565/

 

                             

Foto: Nebojša Tejić/STA