Stalno predstavništvo pri EU Bruselj /Novice /
19.10.2007  

Napovednik dogodkov za obdobje od 22. do 28. oktobra

 


22. in 23. oktober: Zasedanje Sveta za kmetijstvo in ribištvo (Luxembourg)
Ministri za kmetijstvo in ribištvo EU, med njimi minister Iztok Jarc, se bodo udeležili zasedanja kmetijskega in ribiškega Sveta, na katerem bodo nadaljevali politično razpravo o skupni ureditvi trga za vino. Na zasedanju bo Evropska komisija predstavila novo strategijo Zdravstveno varstvo živali za EU »Bolje preprečiti kot zdraviti«. Ministri naj bi sprejeli spremembo uredbe o financiranju skupne kmetijske politike, ki bo določala javno objavo vseh prejemnikov sredstev kmetijskih pomoči iz EU proračuna. Poleg tega naj bi dosegli tudi politični dogovor o ribolovnih kvotah v Baltskem morju in izmenjali mnenja o letnem sporazumu med EU in Norveško o ribolovnih pravicah v 2008.


22. in 23. oktober: Minister mag. Žerjav na konferencah o pomorski politiki (Lizbona)
Minister za promet mag. Radovan Žerjav se bo v ponedeljek in v torek v Lizboni udeležil dveh ministrskih konferenc, in sicer konference o pomorski politiki za Evropsko unijo ter konference o pomorskih avtocestah in logistiki. Na konferenci o pomorski politiki bodo države članice Evropske unije zavzele stališče do Zelene knjige o pomorski politiki ter izmenjale mnenja glede Strategije in Akcijskega načrta o evropski pomorski politiki. Osrednja tema torkove konference z naslovom »Pomorske avtoceste in logistika« bo razvijajoči se koncept pomorskih avtocest. 

25. oktober: Minister dr. Zver na neformalnem srečanju evropskih ministrov za šport (Lizbona)
Ministri za šport Evropske unije, med njimi minister za šolstvo in šport dr. Milan Zver, se bodo v četrtek v Lizboni sestali na neformalnem ministrskem zasedanju. Minister bo na srečanju predstavil slovenski program predsedovanja na področju športa. Glavna tema srečanja bo Bela knjiga o športu, ki postavlja nove mejnike za področje športa v Evropi. Dan pred tem, 24. oktobra, se bo minister udeležil evropske konference o dopingu.