Stalno predstavništvo pri EU Bruselj /Novice /
12.10.2007  

Napovednik dogodkov za obdobje od 15. do 21. oktobra 2007

15. oktober: Minister dr. Rupel in državni sekretar Lenarčič na zasedanju Sveta za splošne zadeve in zunanje odnose v Luksemburgu
Slovenski zunanji minister dr. Dimitrij Rupel se bo v ponedeljek v Luksemburgu udeležil rednega mesečnega zasedanja zunanjih ministrov EU, na katerem bo obravnavana cela vrsta tem, med drugim tudi aktualne razmere na Balkanu. V delu o splošnih zadevah ter na pogovorih o novi reformni pogodbi EU se bo ministru pridružil tudi državni sekretar za evropske zadeve Janez Lenarčič, ki se bo nato na delovnem kosilu sestal z luksemburškim državnim sekretarjem za zunanje zadeve in priseljevanje Nicolasom Schmitom.


18. in 19. oktober: Premier Janša na neformalnem Evropskem svetu v Lizboni
Predsednik slovenske vlade Janez Janša se bo skupaj s širšo slovensko delegacijo, v kateri bosta med drugim tudi zunanji minister dr. Dimitrij Rupel in državni sekretar za evropske zadeve Janez Lenarčič, v četrtek in petek v portugalski prestolnici Lizboni udeležil neformalnega zasedanja Evropskega sveta, na katerem bo osrednja pozornost posvečena dogovoru o reformni pogodbi EU. Pred zasedanjem se bo premier Janša udeležil tudi srečanja voditeljev iz vrst Evropske ljudske stranke (EPP).