Stalno predstavništvo pri EU Bruselj /Novice /
18.10.2007  

Predsednik vlade Janša v Lizboni v pričakovanju pozitivnega rezultata pogovorov

Lizbona, 18. oktober 2007 - Predsednik vlade Janez Janša je danes na zasedanju Evropskega sveta v Lizboni. Šefi držav članic EU bodo na njem poskušali najti dogovor o novem predlogu reformne pogodbe.


Predsednika vlad Slovenije in Portugalske, Janez Janša in Jose Socrates, ter zunanja ministra obeh držav, Luis Amado in dr. Dimitrij Rupel (foto: Svet EU)

Premier Janša je dejal, da je bil najtežji del oblikovanja nove pogodbe opravljen že na junijskem zasedanju Evropskega sveta v Bruslju. "Zdaj je politični mandat Evropskega sveta prelit v pravni jezik in potrebno je samo držati zavezo, ki je bila sprejeta pred nekaj meseci. Jaz sem prepričan, da se bo to zgodilo," je pred začetkom zasedanja dejal premier Janša.

Ob robu Evropskega sveta je potekal tudi Tripartitni evropski socialni vrh, na katerem je poleg evropskih socialnih partnerjev, predsednika Evropske komisije Joseja Barrosa in predsedujočega Svetu EU Joseja Socratesa, kot prihodnji predsedujoči Svetu EU sodeloval tudi Janez Janša.

 


Predsednik Evropske komisije Barroso, slovenski premier Janša, predsednik Business Europe Ernest Antoine-Selliere in predsedujoči EU, portugalski premier Socrates na zasedanju Tripartitnega socialnega vrha (foto: Svet EU)

 

Več o udeležbi slovenskega predsednika vlade na Evropskem svetu (stran predsednika vlade) >>>