Stalno predstavništvo pri EU Bruselj /Novice /
15.11.2007  

Minister Zver na zasedanju Sveta ministrov za izobraževanje, mladino in kulturo

Bruselj, 15. november 2007 - Minister za šolstvo in šport dr. Milan Zver se je danes udeležil rednega zasedanja Sveta ministrov za izobraževanje, mladino in kulturo v Bruslju. Evropski ministri so prvi dan zasedanja namenili izobraževanju. Dopoldan so razpravljali o spodbujanju večjezičnosti v Evropi. Posebej so izpostavili, da so skrb za jezik, dvig jezikovne zmožnosti v maternem jeziku, v jeziku manjšin in migrantov ter v tujih jezikih temelji večjezičnosti.

»Spodbujanje enakopravnosti med jeziki je še posebej pomembno za majhne narode kot je slovenski,« je na zasedanju povedal minister. Glede na stičišče mnogih jezikov v Sloveniji je namreč področje vzpodbujanja večjezičnosti za nas zelo pomembno, prispeva pa tudi k večji konkurenčnosti tako Slovenije kot Evrope. Prav zato se je Slovenija odločila, da bo v času predsedovanja Svetu EU skupaj z evropskim komisarjem za večjezičnost Leonardom Orbanom organizirala ministrsko konferenco o večjezičnosti, na katero je prisotne povabil minister.

Več o udeležbi ministra Zvera na zasedanju Sveta ministrov za izobraževanje, mladino in kulturo (Ministrstvo za šolstvo in šport) >>>