Stalno predstavništvo pri EU Bruselj /Novice /
28.09.2007  

Napovednik dogodkov za obdobje od 1. do 7. oktobra

 

1. in 2. oktober: Zasedanje Sveta za promet, telekomunikacije in energetiko (Luxembourg)
Na dvodnevnem zasedanju v Luxembourgu se bodo prva dva dni oktobra sestali ministri EU, pristojni za promet in telekomunikacije, med njimi tudi slovenska ministra mag. Andrej Vizjak in mag. Radovan Žerjav. V ponedeljek popoldne bodo ministri za telekomunikacije EU razpravljali o predlogu Evropske komisije o polni vzpostavitvi notranjega trga poštnih storitev in v javni razpravi poskusili doseči politični dogovor. V torek bodo ministri za promet največ pozornosti poleg dveh predlogov s področja varnosti cestnega in železniškega prometa namenili izmenjavi mnenj o prihodnosti evropskega sistema satelitske radijske navigacije Galileo, o kateri je Evropska komisija predstavila nov predlog.


1. in 2. oktober: Neformalno zasedanje Sveta za pravosodje in notranje zadeve (Lizbona)
V portugalski Lizboni se bodo v ponedeljek in torek na neformalnem zasedanju sestali notranji in pravosodni ministri, med njimi tudi slovenski notranji minister Dragutin Mate in slovenski pravosodni minister dr. Lovro Šturm. Notranji ministri bodo v ponedeljek govorili predvsem o boju proti terorizmu ter integriranem upravljanju meja, pravosodni ministri pa v torek o e-pravosodju.


4. oktober: Neformalno srečanje ministrov EU za enakost spolov (Lizbona)
Ministri EU, pristojni za področje enakosti spolov, med njimi ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman, se bodo v četrtek v Lizboni sestali na neformalnem ministrskem zasedanju. Portugalsko predsedstvo, ki se v okviru svojih prioritet na področju enakosti spolov osredotoča na promocijo zaposljivosti žensk in podjetništva ter promocijo usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja žensk in moških, bo pripravilo izmenjavo mnenj in najboljših praks s tega področja.