Stalno predstavništvo pri EU Bruselj /Novice /
27.09.2007  

Minister dr. Žagar se je udeležil 4. kohezijskega foruma v Bruslju


Bruselj, 27. september 2007 - Minister, pristojen za področje lokalne samouprave in regionalne politike, dr. Ivan Žagar, se danes udeležuje Četrtega kohezijskega foruma z naslovom "Rastoče regije – rastoča Evropa". Na forumu sodeluje več kot 800 predstavnikov evropskih, nacionalnih, regionalnih in lokalnih oblasti iz vseh držav članic EU, držav kandidatk in institucij EU.

Minister dr.Ivan Žagar je danes sodeloval na plenarni seji ministrov o dilemah kohezijske politike z naslovom "Novi izzivi za EU in njene regije". V dopoldanskem delu programa je minister dr. Žagar tudi nagovoril udeležence foruma in jim predstavil slovenske izkušnje in stališča glede kohezijske politike. Kot je dejal minister, je njen cilj pomagati pri doseganju bolj uravnoteženega razvoja, vzpostavljanju trajnostnih skupnosti v urbanih in podeželskih območjih in zagotavljanje večje usklajenosti z drugimi sektorskimi politikami, ki imajo prostorske vplive in katere ključni instrument so strukturni skladi EU.

4. kohezijski forum je bil organiziran na podlagi ugotovitev in tem iz Četrtega poročila o gospodarski in socialni koheziji, ki ga je Evropska komisija sprejela 30. maja letos.  Komisarka za regionalni razvoj Danuta Hübner je v okviru današnjega srečanja tudi odprla široko razpravo o tem, kako bi se morala evropska kohezijska politika prilagoditi novim izzivom in kako bi lahko izboljšali njeno izvajanje, da bi imela v prihodnosti čim večji učinek.

Več o udeležbi ministra dr. Žagarja na 4. kohezijskem forumu (stran SVLR) >>>

Več o 4. kohezijskem forumu (stran Evropske komisije) >>>